DÜZ YAZILARIM



Facebook'ta Paylaş

Görünmeyen Görünür Olup da Göz Çıkarınca

http://www.istanbulflash.com/yazarlar/perihan-koca/gorunmeyen-gorunur-olup-da-goz-cikarinca/3443/

‘’GÖRÜNMEYEN GÖRÜNÜR OLUP DA GÖZ ÇIKARINCA’’

Değerli Sanat Dostlarım; Sanatın ışığıyla içsel yolculuğumda ilerlerken, gönül gözümün gördüğü, kulağımın duyduğu, ruhumun hissettiği kirlenmişlikleri kıssadan hisse bir anlatım ile sizlerle paylaşmak isterim.

 

Görünmeyenin görünür olup, artık göz çıkarır duruma geldiğine tanıklık edip de acıyla kıvrılan dudağımın buruk hüznü eşliğinde, görüneni renklerle satırlara boyamak için, amatör yüreğimin elleri ile kalem tutmaya çalıştım.

 

Ülkesinin her biri ayrı değer, ayrı güzellik taşıyan şehirlerinden birinin kazasında doğan ve çok küçük yaşlarda başka şehirde yaşayan bir yurdum insanının izlenimini aktaracağım. Aslında bütüne yayabileceğimiz, bir anlamda Ülkemizin haritasına mercek tutmak gibi bir şey olacak bu yaşanmışlık.

 

Kazasına dönen güzel yurdumun güzel insanı yerleşik halkla sohbet eder, yaşamlarını izleyerek gözlemler.

 

 Görünmeyenin görünür olup da göz çıkardığı saptamalarda görür ki;

Çok Eskiden mahallenin sokaklarında ilerlerken, şu hane de Ahmet bey, bu evde Nejat bey, hemen yanında muhterem zat Ersin bey vardı. Bu beyler, efendiler, hanım efendiler, ya göç ettiler, ya yaşamdan göçtüler diye saygıyla, sevgiyle anıldığını saptar.

 

İlerleyen zaman içinde bu mahallelerin sokaklarının konutlarında oturan sakinler doğal olarak el değiştirmişler. O dönemde de; Burada kör Hasan, bu evde topal Kemal, orada çolak Nazmi oturuyordu diye yarı alaylı, yarı üzgün bir şekilde lakaplarıyla anlatılan aktarmaları dinlemeye devam eder.

 

Ziyaretle bulunduğu günümüz de, aynı mahallenin aynı sokaklarının hanelerindeki sakinler için ise, bu evde hırsız Doğan, bu evde sahtekar Memet, şu evde namı değer yalaka Tekin, az ilerisinde yalancı Korhan oturuyor diye duyar ve görür.

 

İnsanlığın insanlıktan arındırılarak, bireysel menfaatlerle giydirilip, sürüye katıldığını Acıyla kıvrılan yüreğinin isyanıyla hıçkırır.

Değerli dostlarım, insanlıkta, sanatta insanca yaşama sanatını başararakRuhunuzun saltanatını kurabileceğimiz güzelliklere doğru, sevgiyle, saygıyla anılacağımız yarınlar diliyorum. Can dost yüreklerinizin umudu, ışığı ve sevgisi hiç solmasın. Ben izninizle gönül gözümden içeri süzülen kirlenmişliklerden arınmak için üzerime düşen insan olma, insan kalabilmeyi öğrenme/uygulama vazifeme Sanatla gidiyorum. Tekrar sohbet edebilmek ümit ve gayretlerimle,;Sanatla kalın, dostlukla kalın, hoş kalın, gönül gözü açık ve güzel kalın.

Perihan KOCA 14 Mayıs 2016 Kadıköy

 

Perihan_koca@hotmail.com , perihankoca.com , fecebook, instagram ve diğer….

 

''REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN''

BARDAĞI DOLDURAN SABIRLAR TAŞMIŞ

REN GEYİĞİNİ SEN ÇOKTAN GEÇMİŞSİN

DİZ BOYU YALANLAR BAŞA ULAŞMIŞ

REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN

 

KARDA YÜRÜYÜP DE İZ BIRAKMAYAN

GÖNLÜNÜN GÖZÜYLE GÜZEL BAKMAYAN

AKŞAM SÖYLEDİĞİ SABAH TUTMAYAN

REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN

 

YERİNDEN OYNATTIN SEN TÜM TAŞLARI

İNANDIKÇA SANA EĞDİN BAŞLARI

GÖNÜLLÜ TAŞIYAN O BOYNUZLARI

REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN

 

HER YALANDA KUSUR BULDUM KENDİMDE

HANGİ SORU DOĞRU CEVAP NEREDE

YALAN DÖNEN DİLİN TÖVBE ETSE DE

REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN

 

YALAN BOYNUZ TAKMIŞ ŞİMDİ BAŞINA

MENDİL Mİ YETİŞİR HER AĞLAYIŞINA

BAKSAM NE OLUR Kİ GÖZ VE KAŞINA

REN GEYİĞİ GİBİ OLMUŞ BİRİSİN

Perihan KOCA 04 OCAK 2016 KADIKÖY