DÜZ YAZILARIM



Facebook'ta Paylaş

Sanatta demlenme sanatı

http://www.istanbulflash.com/yazarlar/perihan-koca/sanatta-demlenme-sanati/3461/

‘’SANATTA DEMLENME SANATI’’

Değerli dostlarım ruhen birlikte olduğumuz ama sohbette biraz özlemle ayrı kaldığımız, yitik zamanlarda geçen An’larımda dolaştığım bu süreçte; Sanatın ışığında kalarak, sanatın ilmiyle coştum, engelli yollardan geçtim, demlendim, neşeleri tebessümle, güzellikle karşılayarak güzelliklerle çoğaldım.

            Geldim huzurunuza, muhabbetle, sevgiyle, gönlümün sızım- sızım sızlayan hasretiyle. Geldim, muhabbet sofranıza oturdum, bana yüreğinizden süzülen, gözlerinizde ışıyan, dilinizden dökülen sohbetinizden (duyulmasa da sesiniz, bilirim ki muhabbet meclisindesiniz) bir Gül(ü) verir mi siniz.

            Sanatta demlenmek de bir sanattır bilirsiniz, bildiğinizi hissettirirsiniz bilirim. Bilirim yüreklerinizin güzel bakışıyla sanatın güzelliklerini içselleştirdiğinizi ve damıtarak gönlünüzden damla- damla gönüllere düşerek, okyanusta zerre OLduğunuzu, OLduğumuzu. Hepimiz bir zerreyiz ayrı yollardan geçen, ayrı kanallardan akan ama aynı okyanusta buluşan.

            Kimimiz okyanusta kıyıya yakın, kimimiz kıyıdan uzak, kimimiz yüzeylerde, kimimiz derinlerde yüzeriz. Yüzeriz de Alem içinde alemi seyre dalıp, kendi alemimizde derinleşiriz. Derinleştikçe donanıp, demlenip, sohbetlerimizle, sanatımızla demlerimizi bölüşür, bölüştükçe çoğalırız.

            Sanatın evrensel dili sayesinde her dili biliriz, her yüreği duyarız, her gönlü severiz, her ruhun rengini renklerimizle besleriz. Hepimiz ayrı isimler taşıyan, ayrı kimliklerde doğan, kültürlerde yoğrulan, geleneklerde tavlanan, ‘’özde bir olan’’ bir renkiz. Düşüncelerimiz, yaşamlarımız, eylemlerimiz de renkliliklerimizdir.

            Değerli dostlarım sizler benim sekizinci rengimsiniz ve çok değerlisiniz. İçsel yolculuğumda yaptığım keşiflerde görünmeyeni görmede, görünenin de görünmeyeninin bilincinde biri olarak; sanatta demlenmeyi, renklerinizle renklenmeyi, An’larda gezerken bir de bir olmayı umuyor, seviyor, sarılıyor sanatını sanatla kucaklama sanatını öğreniyorum.

            Yaratanımızın gönlümüze koyduğu güzel insan’’ Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş: ‘’Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.’’ Ve ‘’Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur.’’

            Sanatta Sanatla Demlenmenin verdiği ulvi güçle, manevi doyumla, mistik boyutla, ilmi sohbetle, aydınlık yüzlerle, aydın görüşlerle, adil duruşlarla, merhametli gülüşlerle, dudağımızda tebessüm, gözlerimizde sevgi, ilmimizde Sanat ve sanat aşkı, gönlümüzde ilahi ‘’Aşk’’la kalalım. Sizleri seviyorum, bir sonraki sohbetinizde buluşmayı niyazla, güzelleşelim güzelliklerle güzel kalalım.

Perihan KOCA 28 Mayıs 2016 Kadıköy

SENSİN SAHİBİ

BİR CANIM VAR BENİM BENDEN İÇERİ

YAŞIYOR GÖĞSÜMDE KALBİM ÜZERİ

CİSMİNİ ARAMAM EVRENDİR YERİ

AŞKINA DOYAMAM SENSİN SAHİBİ

 

SANATIN USTASI SEN YARATANSIN

RESMİNİ NAKŞETMİŞ DİLDE DUASIN

YAPTIĞIN ESERDE CANLAR UYANSIN

AŞKINA DOYAMAM SENSİN SAHİBİ

Perihan Koca 05 Şubat 2015 Kadıköy 

Perihan_koca@hotmail.com , perihankoca.com , fecebook, instagram ve diğer….