DÜZ YAZILARIM



Facebook'ta Paylaş

22 DOĞANIN SANATINA BAKMA SANATI

‘’ DOĞANIN SANATINA BAKMA SANATI’’
 
Değerli Dostlarım, bizleri burada buluşturan doğa sevgimizle selamlıyorum güzel kalplerinizi.
            Sizlerin de içselleştirdiğinize inandığım doğa’nın yadsınamaz güzelliklerine sizlerle birlikte bakarak doğanın sanatında dolaşmak isterim.
            Doğanın sanatına baktığımızda kendimizden bir şeyler, doğamızdan izler ve ruhumuzdan esintiler görür, bulur, duyar hissederiz. O halde rahatlıkla şöyle diyebiliriz; Kendimize baktığımızda doğayı, doğaya baktığımızda kendimizi görürüz. Kendimizi sevdiğimiz gibi, tanıdığımız gibi, kendimizde kendimizi keşfettiğimiz kadar doğayı hissedebilir, özümseyebilir, sevebilir, koruyabiliriz. Kendi istediğimizi değil doğanın istediğini doğaya vererek, doğanın verdiğini alır özden öze, birden bütüne, bütünden bire varabiliriz.
Hoyrat eylemlerle dize getirdiğimizi sandığımız doğa, bizleri bağrında barındırsa da gün gelir kendi döngüsünün çarkında öğütür, eğitir, evirir, göğsünden koparıp hırçın rüzgarlarıyla savurur açlığa, kıtlığa, azlığa doğru.
Bir ağaca, bir çiçeğe, bir kelebeğe gökyüzüne, dağa, taşa, toprağa yani doğaya ait ne varsa bir bütünün parçalarıdır ve her biri ayrı bir sanat eseridir. İçinde barındırdığı Melodisini ıslıklaşan rüzgarlarıyla taşır, meltemleriyle okşar,  ritmini ruhumuza, güzelliğini gözlerimize, sevgisini yüreğimize, nimetini soframıza, aşkını gönlümüze ulaştırır. Geceleri yıldızlarıyla süsler, gündüzleri güneşiyle aydınlatır. Ne karanlığında çirkinleşir ne de aydınlığında çirkefleşir.
Doğanın sanatına bakma sanatımızı güzelleştirdiğimiz ölçüde gelişir, aydınlanır ve kalkınırız. Doğa bize değil ama bizlerin doğaya muhtaç olduğumuzun bilincinde olup, ilime, bilimle, hissiyattaki derinlikle iletişim kurduğumuzda, esirgemeyeceği zenginliklerini ziyadesiyle sunar insana, insanlığa.
Değerli dostlarım doğa dostu yüreklerinizi engin denizlere, özgür kuşlara, kardeş ağaçlara, delikanlı dağlara, dingin kırlara, renkli çiçeklere, mutlu böceklere emanet ediyor, doğanızla doğayı kucakladığınız gönüllerinize güzellikler diliyorum. ‘’Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan alıntı bir şiirimi, bir bestemi (Her gün beni arıyordu  https://www.youtube.com/watch?v=xFtlS-SldBQ Segah makamı şarkımı) ve yağlı boya resmimi yüce gönüllerinize bırakıyorum. Aşkla, doğayla, sanatla kalın.
Perihan KOCA 20.10.18 Kadıköy/İstanbul
perihankoca.com, sanatinrekleri.com,  perihankoca9@gmail.com, Perihan_koca@hotmail.com, Instagram, Facebook, Twitter ve diğer.
 
ARADIM
Alemin içinde aleme vardım
Seni yok sanarak serde aradım
Kapandı kapılar yitik zamandım
Ben seni sorarak dilde aradım
 
Hangi yollar çıkar senin yoluna
Kimleri oturttun gönül tahtına
Açılmaz kilitler taktın kapına
Ben seni sanarak elde aradım
 
Aleme daldığım anlar içinde
Uzanıp dokundum kanlar içinde
Bir nefes olduğum canlar içinde
Ben seni anarak dünde aradım
Perihan KOCA 12 06 15 Kadıköy