DÜZ YAZILARIM



Facebook'ta Paylaş

Kars Gezi Notlarımdan

         GÜZEL ÜLKEMİN, GÜZEL MEMLEKETİMİN GÜZEL İNSANLARI

Adımlarımı heyecan ve merak ile atarken karşılaştığım yaklaşımlar Kars'ın görünen yüzü ile görünmeyen yüreği'ni  tanıttı bana. Yürürken sokaklarında bakındım gözlerimin objektifine sığan karelerinde. Başka gözlerin benimle aynı yöne baktıklarını gördüm tebessüm ve merakla. Benim gözümün gördüğü ile görmek gibi bir şeydi yaptıkları. Bazıları da şu tarafa da bak bu yapıyı da gör der gibiydi. Yüzlerinde tebessümleri dudaklarında selamları vardı. Gözleri ile selamlaşıyordu bazıları, bazıları ise tebessümlerle taçlandırıyordu. Bazıları konuşmak için duruyor ya da durduruyorlardı. Yüreklerinin güzelliği tebessümle bakan yüzlerindeydi.

Serhat Kars’ımızın Kazası Arpaçay’da, ülkemin geçirdiği sancılı sürecin izlerini taşıyan yüreklerin; umutla bakan kalpleri, sevgiyle bakan  gözleri, dostlukla uzanan elleri, saygı ve nezaketi eylemlerine taşıyan duruşları vardı. Kadınlarımızın dudaklarından uzak durmayan sevgi tebessümlerinin dostluğu, mertliği, çalışkanlığı, sadakati ve şefkati hissettirerek yaşatan/ yaşayan duruşları, ciddiyet, gurur ve mutlulukla çoğalmamı sağladı.

Gezimden geriye yüreğimin süzgecinde kalanlar; Ellerimde fotoğraflar, adlarını andığım dost yürekler ve yürekten gülümseyen yüzler kaldı. Modernliğini yitirmemek için direnen Kars'ımızın renkleri, motifleri kır çiçekleri güzelliğindeydi...

Saygı, sevgi ve selamlarımla canım memleketimin, güzel ülkemin can yüreklerini selamlıyor, teşekkür ediyorum.

 Perihan KOCA 27 Nisan 2016 İstanbul - Kadıköy